Top Geocart - Prima Pagină Home Corporate

pix
pix
pix
   pix
pix
  EML sau GPR? Ce tehnologie sa aleg ?  
  Cercetare ştiinţifică  
pix

EML sau GPR? Ce tehnologie sa aleg ?

pix
pix
pix

                                               EML sau GPR? Ce tehnologie sa aleg ?

                                        Topgeocart va ajuta sa luati decizia corecta .

Companiile de utilități se confruntă zilnic cu provocări uriașe, deoarece rețelele lor de infrastructură existente devin supraîncărcate din cauza cererii din ce în ce mai mari din partea utilizatorului final. Necesitatea de a întreține, repara, înlocui și extinde aceste rețele se bazează din ce în ce mai mult pe cunoașterea exactă a locului în care sunt activele lor în pământ, atât din punct de vedere pozițional, cât și din punct de vedere al adancimii . Pozițiile precise și informațiile de înregistrare actualizate permit o mai mare vizibilitate pentru activele organizațiilor de utilități. Combinate cu înregistrările bazate pe digital și partajarea mai ușoară a informațiilor, fluxurile de lucru mai vechi pe hârtie (analogice) sunt transformate brusc în operațiuni mai eficiente și fără întreruperi. Schimbul de informații de la teren la birou (și invers) devine aproape instantaneu. Informatiile pe suport de hârtie lasa locul celor digitale .

Când vine vorba de detectarea activelor de utilități îngropate, cum ar fi țevi și cabluri, avem două tehnologii din care să alegem; dispozitivele mai tradiționale de localizare electromagnetică (EML) sau radar de penetrare la sol (GPR). Sunt foarte diferite unul de celălalt, dar împărtășesc o familiaritate prin faptul că folosesc semnale transmise în pământ pentru a găsi lucruri. Deci, întrebarea care vine de la antreprenori este : care instrument este cel mai potrivit pentru mine?

 

O imagine care conține arbore, exterior, macara, transportDescriere generată automat

Leica Geosystems oferă produse de detectare a utilităților care utilizează ambele tehnologii. Alegerea tehnologiei sau a produsului potrivit pentru tine depinde de câteva lucruri .Sa incepem cu întrebările simple pentru a decide care produs de detectare este mai potrivit:

  • Scopul detectării, ce doriți să realizați?
  • Doriti numai sa localizați , sa localizati si inregistrati informații, cu exactitate centimetrica , sau le si marcați pe sol?
  • Materialul utilitatii este compus din : metal, beton, plastic etc.?

Să presupunem că singurul dumneavostra scop este să detectati cablurile de alimentare subterane sau doar un anumit cablu de alimentare. În primul rând, ar trebui să utilizați un localizator electromagnetic. În cele mai multe cazuri, în cazul în care există curent curent în cablu, un localizator EML va face ceea ce trebuie să faceți, utilizat corect cu toate modurile și un transmițător, apoi pot fi detectate chiar și cablurile de alimentare fără curent in acel moment . Utilizarea greșită obișnuită a localizatoarelor EML în jurul cablurilor care nu transportă curent este lucrul care poate îngreuna excavarea. Dacă scopul detectării este de a evita deteriorarea cablului în timpul excavației, un EML de evitare ar fi cea mai bună, cea mai potrivită opțiune, deoarece este ușor de utilizat, rentabil și practic. Seria Leica DD asigură localizarea rapidă și precisă a cablurilor și face detectarea o sarcină mai ușoară cu procesarea semnalului digital de ultimă generație.

O imagine care conține text, exterior, bărbatDescriere generată automat

Dacă insa sarcina de detectare este de a urmări un cablu pe o distanță lungă pentru a-l cartografia , produsul mai potrivit ar fi un localizator de precizie Leica Ultra. Beneficiul unei busole pe afișaj ghidează utilizatorul către o locație precisă pentru cablul de alimentare și îi oferă utilizatorului direcția și alte informații. Leica Ultra poate fi conectat și la antena inteligentă Leica Zeno FLX100 pentru poziționarea precisă a cablurilor. Cu aplicația Leica Ultra, FLX100 și Zeno Mobile, utilizatorii pot localiza și cartografia digital activele subterane rapid, precis și eficient cu o conexiune RTK. FLX100 transmite poziții GNSS la nivel de centimetri către aplicația Zeno Mobile care rulează pe propriul smartphone sau tabletă. Această aplicație este intuitivă și ușor de utilizat, atunci când este asociată cu Leica Ultra prin Bluetooth, puteți captura locația geografică și adâncimea materialului subteran în același timp.

Dar cum rămâne cu utilitățile nemetalice, cum ar fi fibră optică, țevi din plastic și beton? În astfel de cazuri, Leica Geosystems oferă utilizatorului o selecție de radare de detecție utilitare, Leica DSX și Leica DS2000. GPR este cea mai potrivită alegere și ambele sisteme oferă opțiuni pentru utilizator .

Putem concluziona asadar ca nu exista o alegere universal valabila intre sistemele GPR si EML.

Specialistii Topgeocart va pot consilia tehnic sa faceti alegerea care va ajuta cel mai bine in rezolvarea provocarilor dumneavostra de zi cu zi.

pix
pix
pix
Webdesign by CreativIT
pix
Avertizare: Imaginile incluse in filmele din acest site sunt reprezentari artistice ale instrumentelor noastre. Va rugam sa nu expuneti instrumentele Leica Geosystems in modurile expuse in aceaste animatii.
pix